Редактор: e-mail: кадър bTVИкономическите мерки на правителството в ковид кризата не могат

...
Редактор: e-mail: кадър bTVИкономическите мерки на правителството в ковид кризата не могат
Коментари Харесай

Емил Хърсев: Мерките не могат да спасят бизнеса, но помагат да се запазят работни места

Редактор: 

e-mail: 

кадър bTV

Икономическите ограничения на държавното управление в коронавирус рецесията не могат да спасят стопанската система, само че оказват помощ за опазване на работните места. Това разяснява в студиото на bTV финансистът Емил Хърсев. По негови думи, най-мрачните прогнози за икономическата рецесия няма да се осъществен.

Добивната и преработващите промишлености в България не са толкоз съществено наранени, както и сферата на услугите, която обезпечава половината от Брутният вътрешен продукт, изясни Хърсев. Той добави, че главният проблем е да се обезпечи работа на хората от най-засегнатите сектори като туризма. По негови думи, защото в България като цяло има проблем с работната ръка, хората си намират работа.

Парите стигат до компаниите, въпросът е в размера им, разяснява Емил Хърсев. Той добави, че Европейски Съюз като цяло се е оказал неопитен за сходна рецесия. „ Влязохме в този пожар с празни цистерни на пожарните “, по този начин разказа обстановката финансистът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР